dijous, març 28, 2024
Mida del Text

La Conselleria d’Educació balear declara la guerra a la pau lingüística

La FOLC denuncia la salvatjada de la Conselleria d’educació del Govern de les Illes Balears d’imposar la segregació dels infants de les Illes per raó de llengua. Per ordres directes de Madrid enguany donaran l’opció de triar de fer el primer ensenyament en espanyol o en català. Per tant, uns nins ho faran com fins ara en català i els altres companys en espanyol, provocant el caos a les escoles de les Illes i destruint l’exemplar pau lingüística que hi havia fins ara.


D’aquesta manera marcaran i enfrontaran els nens des del primer ensenyament en nom de la “llibertat d’elecció” que és el mateix que dir la llibertat a ignorar el català o la llibertat a la segregació dels infants. Una falsa” llibertat” que mostra el nivell d’esclavatge i d’ignorància dels servidors fidels de les consignes genocides de Madrid dictades per una extrema dreta espanyolista i que els lacais del PP balear acompleixen per continuar ostentant el poder.


Optar pel català i matricular en català significa matricular en futur, en qualitat i en cohesió social, matricular en espanyol significa segregació, ignorància del país i atemptar contra el dret a la igualtat i els drets lingüístics dels infants, que són uns drets democràtics bàsics que tot Estat democràtic hauria de respectar.


La FOLC crida la comunitat educativa a la desobediència civil i a reflexionar sobre la necessitat de fugir definitivament d’aquest context espanyol cada dia que passa més opressor.