dijous, abril 25, 2024
Mida del Text

Les entitats de la

 Constitueixen una Federació en defensa de la cultura catalana als territoris dels límits dels Països Catalans


 Aquest 21 d’abril de 2006 la Casa de la Generalitat a Perpinyà ha acollit la primera trobada de les entitats culturals dels extrems territorials dels Països Catalans. Amb el suport de les entitats de l’Alguer (Obra Cultural Algueresa, Arxiu de Tradicions, Òmnium Cultural, etc.), Andorra (Societat Andorrana de Ciències, Centre de Cultura Catalana d’Andorra) Catalunya Nord (Col·lectiu Cultural Nord, Federació per la Llengua i Cultura Catalanes, etc.), Franja de Ponent (Institució Cultural de la Franja de Ponent), sud del País Valencià (El Tempir d’Elx), Eivissa (Institut d’Estudis Eivissencs), Menorca (Obra Cultural de Menorca i Institut Menorquí d’Estudis) i Formentera (Obra Cultural de Formentera), així com les delegacions de la Franja de Ponent, Alguer i Catalunya Nord de l’Associació Internacional de Voluntariat i la Universitat Catalana d’Estiu.


 Acompanyats pel director de la Casa de la Generalitat Jordi Fernàndez i pel president de la regidoria de Cultura Catalana de l’Ajuntament de Perpinyà Jaume Roure van acordar –com probablement vau poder seguir pels mitjans de comunicació d’àmbit nacional el mateix dia- treballar estretament i en coordinació, ajudant-se mútuament en diversos aspectes i focalitzant els seus esforços a treballar i divulgar aquests territoris, sovint massa oblidats, i la seua realitat cultural, per esdevenir la millor mostra de l’abast territorial de la llengua i cultura catalana.


 La federació formarà part d’altres projectes més amplis com ara la FOLC o la coordinadora d’entitats culturals dels Països Catalans i la publicació ‘Arreu’ que s’impulsa des de la UCE.
 Per aquest motiu es reunirà cada agost en el decurs de la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent mentre estudia organitzar unes jornades regulars rotatives pels extrems dels Països Catalans.


 La federació ben prompte es presentarà formalment. Hores d’ara decideix amb la participació de cada territori el seu nom, desenvolupa el seu espai web comú i el seu funcionament intern mitjançant un enllaç-representant de cada entitat.