dijous, abril 18, 2024
Mida del Text

STEPV participar? aquest cap de setmana en el Simp

El Sindicat ha estat convidat pel sindicat turc Egitim Sen
STEPV participarà aquest cap de setmana en el Simpòsium internacional sobre llengües maternes a Ankara
 
STEPV participarà aquest cap de setmana en el Simpòsium internacional sobre llengües maternes organitzat per Egitim Sen, sindicat d’ensenyament turc, a Ankara, capital de Turquia.
Al simpòsium hi participen experts provinents de diferents països del món que analitzaran l’aprenentatge de llengües maternes des de diferents punts de vista, com per exemple, la professora de la Universitat d’Illinois, Antonia Darder,  el professor Fatma Gök, de la Universitat de Boðaziçi, Katharina Brizic, de l’Acadèmia de Ciències d’Àustria.
Sindicats de l’ensenyament de diferents països intervindran per explicar experiències d’ensenyament i aprenentatge de llengües maternes en els seus territoris. Els membres de STEPV Salvador Benavent i Marc Candela hi intervindran en representació de STES-Intersindical per a explicar la situació del valencià en el nostre sistema educatiu.
També explicaran experiències Amaia Zubieta del Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Basc (STEE-EILAS), Maurella Carbone i Süleyman Ateþ, del Sindicat d’Educació i Ciència d’Alemanya, Marten Kircz-Çetin Yýldýrým, del sindicat AOB d’Holanda. El simpòsium també dedicarà un espai a la situació del kurd, llengua especialment castigada en el territori turc.
Les relacions entre STES-Intersindical i Egitim Sen no són noves. En 2004, representants de STEPV ja van participar en 2004 en un congrés organitzat per Egitim Sen, també a Ankara. I en abril de 2008, una delegació d’Egitim Sen es va traslladar a València i a altres parts de l’estat espanyol per conèixer de prop la realitat sindical i sociopolítica del País Valencià i de l’estat i per reafirmar les relacions entre els dos sindicats.