divendres, abril 19, 2024
Mida del Text

La FOLC clou la Jornada sobre el Mercat Cultural en Catal? amb un balan

ImageLa Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC) va dur a terme la II Jornada sobre el Mercat Cultural en Català, en aquesta edició destinada als mitjans de comunicació en català.

La Jornada ha estat inaugurada per l’alcalde de Tortosa, el Sr. Ferran Bel, el qual ha donat la benvinguda a la ciutat als assistents provinents d’arreu dels Països Catalans,   la presidenta de la FOLC, la Sra. Elisenda Romeu, que ha fet una breu explicació de la intenció de la FOLC a l’hora d’organitzar les jornades sobre el mercat cultural en català,   i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, el Sr. Joan Manuel Tresserras, el qual ha subratllat la necessitat de tenir empreses 'militants normals' que han de 'triomfar' per la seva qualitat, i no pas per la seva catalanitat -que en tot cas, aquest tret hauria, fins i tot, passar 'desapercebut', segons el conseller.

Després de la seva intervenció, s’ha obert la primera de les taules rodones en la qual hi ha intervingut Toni Mollà, periodista i professor (Radiotelevisió valenciana), Francesc T. Martínez, periodista i professor, el qual ha fet referència l’“Estudi sobre l’ús del català als mitjans de comunicació del País Valencià”, i Gustau Moreno, periodista i responsable de La Marfanta 

La sessió de la tarda s’ha obert amb la presentació d’El Baròmetre de la comunicació, a càrrec de Lluis Tolosa, director tècnic de Funcacc, i, tot seguit, s’ha dut a terme la segona de les taules rodones sobre projectes catalans reeixits, la qual ha comptat amb les intervencions de Marta Serra, periodista de Ràdio Arrels, Joan Morales, president de Sapiens publicacions, Josep Ritort, president de l'ACPG i Daniel Ruiz-Trillo, director del setmanari El Demà.

Finalment, Daniel Condeminas, degà del Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya, ha clos la jornada que s’ha dut a terme a Tortosa, ciutat on la FOLC hi té la seu com a ciutat cruïlla dels Països Catalans.

Paral·lelament, i gràcies al suport de l’Ajuntament de Tortosa, el programa s’ha pogut completar amb la programació d’una obra de teatre divendres nit  i, avui diumenge, amb una visita guiada per la ciutat.

 Properament, la FOLC preveu editar una publicació amb les intervencions de la Jornada i un DVD de suport.