diumenge, setembre 24, 2023
Mida del Text

Jornada sobre el Mercat Cultural en Català

La Jornada neix amb l’objectiu d’analitzar els problemes que hi ha perquè els productes catalans circulin arreu del territori.


L’objectiu d’aquesta és dinamitzar un mercat cultural català que es troba en aquests moments dividit en diferents Estats (espanyol, francès, italià i andorrà) i dins de l’Estat espanyol en diferents unitats administratives: Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Aragó (Franja de Ponent) i Múrcia (el Carxe).
Aquesta fragmentació administrativa dificulta enormement la circulació dels productes fets en català. Per això la FOLC considera necessari dur a terme accions per tal d’intentar dinamitzar el mercat dels productes en la nostra llengua i reduir, d’aquesta manera, els efectes negatius de la  parcel·lació. La Jornada s’orienta de cara a aprofundir en el coneixement pràctic de la situació del mercat en cada àmbit previst i en l’elaboració de propostes d’actuació que sorgeixin dels mateixos sectors implicats.

Per això es preveu una primera sessió de treball i una segona sessió on es posaran en comú les diferents opinions i es concretaran les propostes i resolucions de la Jornada, que es donaran a conèixer al públic.

Aquesta és la primera d’un seguit de jornades que la FOLC té previst d’organitzar dedicades a  la dinamització del mercat cultural de la llengua catalana.