dijous, abril 18, 2024
Mida del Text

La implantaci

Image

Tot i seguir alentint-se, el creixement del .CAT comença a acostar-se al 50%. Si el mes passat ja anunciavem l'inici de la frenada del .CAT i parlavem d'un 43% de grau d'implantació, les dades d'aquest mes, amb un 3% de creixement, confirmen la desaccelaració. Tot i aquestes dades, els dominis .CAT segueixen incrementant-se i a hores d'ara es pot parlar d'un èxit sense precedents, tenint en compte la tipologia del mateix.

Pel que fa a l'ànalisi temàtic de les dades, les coses han canviat molt. Si durant els primers informes, eren els sectors més propers al moviment .CAT i els que havien tingut accés a les fases restrictives del registre els que creixien més, i durant els darrers dos mesos prenien el relleu sectors com l'econòmic i empresarial, en aquest darrer mes costa destacar-ne cap. Tan sols les temàtiques d'Economia i Consum i la d'Infantil i Juvenil sobrepassen el 3% de mitjana.

Aquestes dades prènen, com a mostra significativa, les webs incloses al directori Fes-Ho-Cat, on es recullen les millors webs en català. Segons la indexació temàtica del directori, els àmbits o temàtiques amb un major augment durant el darrer mes han estat les temàtiques d' Infantil i Juvenil amb un creixement del 5% i la temàtica d' Economia i Consum amb un 4%. Cal remarcar el petit descens que han sofert les temàtiques d' Almogàvers i Turisme i Viatges, degut a la incorporació de nous vincles al directori.

A continuació mostrem el llistat de temàtiques ordenades de major a menor grau d'implantació:

Administracions i Política
63% (0% últim mes)
Almogàvers61% (-2% últim mes)
Mitjans de Comunicació
58% (3% últim mes)
Art i Cultura
54% (3% últim mes)
Economia i Consum
50% (4% últim mes)
Salut 47% (0% últim mes)
Associacions i ONG's 47% (2% últim mes)
Infantil i Juvenil
47% (5% últim mes)
Esports
43% (3% últim mes)
Internet i Tecnologia 41% (3% últim mes)
Lleure40% (2% últim mes)
Ensenyament40% (3% últim mes)
Portals i Xarxes
30% (0% últim mes)
Turisme i Viatges29% (-2% últim mes)
Natura i Mediambient27% (0% últim mes)
Punt-Cat seguirà actualitzant-se a partir de les dades generades pel 
directori Fes-Ho-Cat de forma indefinida, per tal d'anar copçant la implantació gradual del domini.
 Així mateix, s'anirà informant dels canvis i evolució periòdicament.