divendres, març 29, 2024
Mida del Text

Dimecres 24 a València: Acte públic «Projecte de llei estatal i situació del sector audiovisual valencià: Llengua i finançament.»

22.11.2021

El president de la FOLC, Vicent Maurí, assistirà a l’acte organitzat per sis entitats que treballen per la llengua i la cultura del País Valencià, que comptarà amb la intervenció de representants de la producció audiovisual, institucionals i del món acadèmic.

Aquest pròxim dimecres, 24 de novembre, a les 19 h. L’Octubre Centre de Cultura Contemporània serà el punt de trobada on s’abordarà la iniciativa de les principals entitats que treballen per la llengua i la cultura al País Valencià de consensuar, mitjançant el diàleg, una posició valenciana per a reclamar la reforma de l’avantprojecte de Llei General de Comunicació Audiovisual, i que aquesta futura llei defensi i promogui la diversitat cultural i lingüística de l’Estat espanyol, i que mitjans públics com À Punt disposin de les mateixes fonts d’ingressos i de protecció que RTVE.

L’acte reunirà representants dels sectors de la producció audiovisual, l’institucional i l’acadèmic: Vicenta Tasa, directora Càtedra Drets Lingüístics; José Maria Vidal, president Consell Valencià de l’Audiovisual; Ximo Pérez, vicepresident de PAV; Cristina Abril, presidenta d’AVAPI i Rafa Molés, membre d’AVANT, que seran presentats i moderats per Xavier Aliaga, periodista.

Les entitats organitzadores són Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc, Octubre Centre de Cultura Contemporània, Plataforma per la Llengua País Valencià, Escola Valenciana i la Intersindical Valenciana. Aquestes dues darreres són entitats integrants de la Federació d’organitzacions per la llengua catalana, FOLC. El seu president, Vicent Maurí, assistirà a l’acte, acompanyat entre d’altres per l’assessor en temes audiovisuals de la FOLC, Daniel Condeminas.

Cal recordar que la FOLC va presentar al·legacions a les dues consultes públiques de l’avantprojecte de llei estatal de l’audiovisual, així com va participar en l’elaboració del manifest d’Enllaçats per la Llengua «La futura llei estatal de l’audiovisual ha d’anar a favor del català, no en contra», acordat el mes de setembre.

Â