divendres, març 29, 2024
Mida del Text

Finalitza la Vaga de fam per Jaume Sastre

Representants de diverses entitats que han fet una vaga de fam de 24 hores exigeixen diàleg a Bauzà i Fabra

Hui, dissabte 31 de maig, a les 10 hores, ha finalitzat una vaga de fam de 24 hores que ha tingut lloc a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, per donar suport a Jaume Sastre, docent mallorquí que es troba en vaga de fam indefinida des de fa 24 dies a la Casa Llarga de Palma.

Durant 24 hores persones representants de diversos partits, sindicats i entitats socials del País Valencià han fet una vaga de fam. Aquesta s'ha fet per mostrar la solidaritat amb Jaume Sastre i per reclamar el govern balear que obriga un procés de negociació amb els Comitès de Vaga que done resposta a les reivindicacions de la societat balear.

També per posar de relleu que les polítiques educatives i lingüístiques que s'estan aplicant a les Illes Balears són les mateixes que aplica el govern valencià presidit per Alberto Fabra. Unes polítiques contràries a la nostra llengua i caracteritzades per la manca de diàleg i consens amb els sectors afectats. El tancament de RTVV, els impediments per veure TV3, la tancada de línies en valencià, els atacs a la llengua... en són alguns exemples de les imposicions del govern valencià que són idèntiques a les que practica Bauzà a les Illes Balears.

Durant les 24 hores de vaga de fam han passat per l'Octubre diverses persones representatives de la societat valenciana per mostrar la seua solidaritat tant amb els vaguistes de València i amb Jaume Sastre.

En la vaga han participat Toni Gisbert (secretari d'Acció Cultural del País Valencià), Gemma Pasqual (presidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana), Enric Valero i Luïsa Cifre(portaveus de Ca Revolta), Raquel Sanchez (Confederació d'Ampes Gonçal Anaya), Encarna Canet (Iniciativa Animalista), Emili Altur (diputat per Compromís en la Diputació de València), Francesc Calatayud (d'EUPV València), Jesús Martínez (Joves EUPV), Vicent Mauri (portaveu d'Intersindical Valenciana), Emília Moreno (secretària general CGT), Toni Infante (PDD), Vicent Pallardó (PSAN), Jesús Marc (MDT), Abel Thous (Alternativa per València-CUP) i Carme Godina (CUP

Almàssera).

També han fet arribar el seu suport diverses organitzacions com Escola Valenciana, ERPV, Coordinadora Obrera Sindical, Associació Cultural El Tempir d'Elx, Castelló per la Llengua, FOLC, Som Països Catalans, Tallers de Doblatge, SEPC, Bloc Jove, Sindicat d'Estudiants, Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià, Un Entre Tants, Enllaçats per la Llengua....

Finalment, les organitzacions impulsores d'aquesta acció fam una crida a la societat valenciana a mostrar la seua solidaritat activa amb la lluita de Jaume Sastre i de la societat illenca.

València, 31 de maig de 2014

 

Â