dimarts, abril 16, 2024
Mida del Text

La Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC) dona suport als actes de commemoració del 90 aniversari de les Normes de Castelló

La plataforma unitària Castelló per la Llengua, de la qual formen part entitats que pertanyen a la FOLC, va triar enguany el lema «Una llengua per guanyar» per commemorar el 90 aniversari de les Normes de 1932.

La commemoració culminarà amb una sèrie d’actes centrals a Castelló de la Plana, el 17 de desembre, amb una manifestació, un acte polític i un concert on participaran artistes d’estils diversos: des dels més tradicionals fins als més moderns. La jornada pretén situar Castelló, ciutat on es van signar les Normes del 32, al bell mig de la reivindicació lingüística i de l’escena musical i cultural valenciana.

 

 


Per a la FOLC, federació que agrupa entitats dels territoris del domini lingüístic català, la commemoració de les Normes de Castelló representa un bon moment per reivindicar la nostra llengua compartida. Per això continuem exigint als governs dels nostres territoris que s’impliquen en unes polítiques actives i coordinades. Exigim, doncs, accions unitàries i fermes que ens permeten avançar cap a la plena normalització lingüística en tots els àmbits de la societat.

València, 10 de desembre de 2022

La Federació Organitzacions per la Llengua Catalana està formada per les següents entitats: Escola Valenciana, El Tempir d’Elx, Maestrat Viu, STEPV – Intersindical Valenciana, USTEC-STES (IAC), STEI – Intersindical, La Intersindical – CSC, l'Associació Llengua Nacional, Amics de la Bressola, La Bressola, Federació d'Entitats de Defensa de la Llengua a Catalunya Nord, Institut d'Estudis Eivissencs, Associació per la Llengua i la Cultura i Omnium Cultural del Baix Camp